Budincă de banane şi cocos

667GPS320 calorii/portie
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 25-30 minute

Ingrediente pentru 6 portii :

  • 25g unt sau margarina, inmuiata la temperatura camerei
  • 125g zahar tos
  • 2 oua
  • 125g faina
  • 1 praf de copt
  • 50g fulgi de cocos, prajiti
  • 50g nuci si alune, tocate
  • 1 lingura lapte
  • 2 banane
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 6 linguri miere

Mod de preparare:

1 – Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie, un praf de sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.

2 – Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se innegri. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.

3 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Portionati compozitia in cele sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute. Serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos.

Pofta buna! 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)