Budinca cu lamaie si gem

Pasul 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 180 ˚ C. Unge cu unt un vas termorezistent. Intr-un castron mare, bate cu mixerul untul si 100 g zahar, timp de doua minute, pana cand amestecul este pufos. Adauga un ou intreg si trei galbenusuri si amesteca-le cu mixerul pa-na capata consistenta de crema. Incorporeaza migdalele, faina si coaja de lamaie.

Pasul 2. Cu lingura, pune acest amestec in vasul termorezistent si da la cuptor timp de 20 minute, pana e bine copt.

Pasul 3. Intinde deasupra blatului gemul si lasa 1 minut, sa se aseze. Intr-un vas perfect curat si uscat, bate bine trei albusuri, pana se intaresc, apoi adauga, treptat, zaharul si bate bine, pana cand amestecul devine sticlos.

Pasul 4. Pune, cu lingura, acest amestec peste blatul cu gem, astfel incat sa il acopere complet, si da la cuptor 10 minute, pana cand bezeaua s-a aurit usor. Lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)