Bucataria fara foc – remediu pentru diabet

Stresul si sedentarismul dublate de o alimentatie bogata in carbohidrati rafinati (zahar alb, faina alba, etc.), grasimi saturate (cele care se gasesc in produsele animale: carne, oua) si gatite pe foc si grasimi trans (cele din semipreparate, alimente de tip fast food sau margarina) pot creste riscul de diabet zaharat.

„Oricat de avansat ar fi diabetul, acesta se poate vindeca, chiar si in trei saptamani, printr-o alimentatie si o gandire total diferite”, declara Mihaela Gheorghita, autoarea cartii „Transformare Totala cu Sistemul ADAM & EVA”.

In ceea ce priveste alimentatia, alternativa la cea plina de toxine provenite din prelucrarea termica (prin prajire sau fierbere) o reprezinta dieta bazata pe „hrana vie”, constand in produse neprelucrate termic prin fierbere sau prajire.

Dintre dietele bazate pe 80% „hrana vie” si care pot ajuta diabeticii se pot aminti: dieta organica (bazata pe legume netratate si carne provenita de la animale crescute natural), dieta vegana (strict vegetariana, fara nici un produs de origine animala) si cea crudivora (legume, oua, lapte, toate crude). Aceste diete sunt concentrate in minerale, cu un procentaj zilnic de la 15-20% uleiuri sau grasimi de natura vegetala si contin foarte multe fibre, cu indice glicemic mic.

Dar, pe langa adoptarea unui asemenea mod de alimentatie, pentru tinerea permanenta, in frau, a diabetului este nevoie si de o schimbare pe termen lung a modului de viata si mai ales a celui de gandire.

Trei saptamani pentru a invata cum sa lupti cu diabetul
Potrivit Mihaelei Gheorghita, consultant in „hrana vie” (absolventa a cursului intensiv de hrana vie al centrului Tree Of Life, Arizona – SUA- al doctorului american Gabriel Cousens, specialist in homeopatie si medicina holistica) diabeticii de tip 2 si chiar 1 se pot vindeca miraculos printr-o tratament de trei saptamani care le va schimba nu numai alimentatia dar si viziunea asupra stilului de viata.

Tratamentul consta in prima saptamana intr-o cura bazata pe o cantitate de 4 litri pe zi de suc verde (80% castravete si telina, 20% ghimbir, seminte, lamaie, patrunjel). In cea de-a doua saptamana la acest suc verde se adauga alimente netratate termic si superalimente (exemplu: alge verzi-albastrui, spirulina, clorela, maca, etc.) si miscare fizica. A treia saptamana consta in aceeasi dieta ca si in a doua saptamana, pacientii invatand cum sa-si pregateasca hrana si cum sa implementeze schimbari durabile in noua lor viata. Rata de succes la diabetul de tip 2 este de aproape 100% iar la diabetul de tip 1 este de aproape 90%.

Redescoperirea si reintoarcerea la o dieta cat mai naturala care predispune la reintinerire si regenerare sunt descrise pe larg si in cartea Mihaelei Cheorghita, “Transformare Totala cu sistemul ADAM & EVA”. Cartea, un adevarat ghid de schimbare a stilului de viata, cuprinde peste 50 de retete de hrana vie, idei de exercitii fizice si de relaxare, metode de eliminare a toxinelor si tehnici de energizare.

Mai multe informatii si sfaturi despre diabet si problemele de nutritie se pot gasi pe site-ul singurului targ de nutritie si diabet: www.expodiabet.ro.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta