Briose glasate cu bezea

300 calorii, 14 g grasimi per portie
Timp de pregatire: 30 min

Ingrediente pentru 12 portii :

  • 175 g zahar tos
  • 175 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 3 oua, de marime potrivita, batute
  • 175 g faina cu factor de crestere
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • bezea si 12 linguri crema de lamaie

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 grade C. Unge cu grasime o forma speciala pentru briose. Freaca untul cu zaharul pana cand acesta se topeste complet, iar amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Incorporeaza ouale treptat, cate o lingura o data, impreuna cu 1 lingura de faina, si amesteca bine. Adauga faina ramasa, coaja si sucul de lamaie si bate bine, pentru omogenizare.

2 Umple formele pe jumatate si netezeste-le suprafata. Da la cuptor 20-25 minute, pana cand se rumenesc. Verifica daca sunt coapte intepand cu o scobitoare: daca iese curata, inseamna ca sunt gata. Inainte de a scoate briosele din forma, dupa ce le-ai luat din cuptor, lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Desprinde cu cutitul marginea de pe forma si apoi lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.

3 Taie briosele in doua si pune partile superioare pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune bazele deoparte. Pregateste bezeaua si pune cu lingura cate o cantitate deasupra. Preincalzeste gratarul si lasa briosele 1-2 minute, pana cand bezeaua se rumeneste usor.

4 Scoate tava de sub gratar si lasa "capacele" sa se raceasca pe un gratar metalic. Pune cate o lingura mare cu crema de lamaie pe fiecare baza si acopera cu jumatatile de sus. Pana in momentul servirii, pastreaza prajiturile intr-o cutie inchisa ermetic.

 

Pofta buna!

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)