Brioşe cu lămâie şi cocos

02.cupcakes cream

O reteţă pe care cu siguranţă o vei trece la favorite! Doamnelor şi domnilor, vă prezentăm celebrele cupcakes cu lămâie şi cocos.

Umple formele de copt din hârtie doar pe jumatate ca să nu crească peste măsură.

• Rezultă 24 bucăţi • Gata în 1 oră

■ 300 g făină cu factor de creştere

■ 50 g fulgi de cocos, plus 3 linguri pentru ornat

■ 150 ml cremă de cocos

■ 150 g unt înmuiat la temperatura camerei

■ 4 ouă

■ 300 g zahăr tos

■ 1 1⁄2 linguriţe praf de copt

■ Zeama şi coaja rasă de la 3 lămâi

■ 50 g gem de lămâie

PENTRU ORNAT

■ 250 unt înmuiat la temperatura camerei

■ 500 g zahăr pudră

■ 3-4 linguri gem de lămâie

 1. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.

Pregăteşte tava de brioşe şi aşază în ea formele de hârtie. Cu ajutorul telului electric combină toate ingredientele – mai puţin marmelada – 3-4 minute, până când amestecul se deschide la culoare.

Umple formele pe jumatate şi dă la cuptor 18-20 minute, până când cresc şi devin elastice. Lasă să se răcească complet.

2. Între timp, combină untul cu zahărul pudra 3-4 minute. Adaugă zeama de lămâie şi combină.

Toarnă într-un cornet de hârtie cu deschizatura de 1 cm în formă de stea.

3. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie capacul brioşelor şi apoi taie-l în doua şi păstrează deoparte.

Unge brioşa cu gem şi apoi ornează cu cremă de unt din cornet dinspre exterior spre interior.

Unge cele două bucăţele din capac cu gem şi aşază-le deasupra ca nişte aripi de fluture şi presară fulgi de cocos.

Vezi şi Reţetă – Friptură de miel cu mirodenii! 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)