Briosa cu fructe

680 calorii/ portie
Timp de pregatire: 40 minute, plus timp de racire si de crescut
Timp de coacere: 40-45 minute

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 450g faina, cernuta
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 oua
  • 225g unt, inmuiat la temperatura camerei

pentru umplutura

  • 50g stafide
  • 25g migdale
  • 50g caise deshidratate, taiate bucati
  • 50g visine din dulceata
  • 1 lingura zahar tos
  • lapte pentru glazura

Mod de preparare:

1. Ungeti si tapetati cu faina o forma de chec de 900 g. Intr-un castron, amestecati faina, drojdia, sarea si zaharul. Faceti o adancitura la mijloc si puneti ouale si 50 ml apa calda. Amestecati pentru a obtine un aluat omogen.

2. Pe o suprafata presarata cu faina, framantati aluatul pana devine lucios si elastic. Puneti-l intr-un vas uns cu grasime, acoperiti cu un servet si lasati sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer, timp de 45 minute sau pana isi dubleaza volumul.

3. Framantati din nou aluatul si incorporati treptat untul. Puneti intr-un vas uns si lasati la frigider timp de 3 ore.

4. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pentru a forma o foaie de 20 x 40 cm si 8 cm grosime. Amestecati fructele uscate cu zaharul si presarati pe aluat. Rulati si puneti briosa in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Acoperiti si lasati la cald timp de 30 minute. Preincalziti cuptorul la semnul 6 / 200 grd C.

5. Ungeti briosa cu lapte si coaceti timp de 40-45 minute. Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gratar metalic.

Sfat util: Pentru a obtine un gust deosebit, puteti inmuia fructele in 2 linguri de rom timp de 1 ora sau lasand peste noapte.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)