Briosa cu cirese si frisca vanilata

Un desert de vis – fructele acrisoare merg perfect, vizual si gustativ, cu dulceata si consistenta cremei de frisca si vanilie. Un preparat la minut, delicios si apetisant

4 portii
Timp de preparare: 15 min.
400 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 400 g cirese amare (congelate sau din dulceata) ori visine
  • 5 linguri zahar tos
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 4 briose sau felii de cozonac simplu

Mod de preparare:

  1. Preincalziti gratarul cuptorului. intr-un vas, puneti ciresele, adaugati zaharul tos si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, pana cand siropul se leaga.
  2. Intre timp, bateti frisca impreuna cu esenta de vanilie si cu zaharul pudra.
  3. Rumeniti briosele circa 2 minute, asezati frisca batuta si cirese deasupra. Turnati sirop peste desert si serviti-l cat este cald.

Sugestie Avantaje
Daca nu aveti briose, le puteti inlocui cu cornuri croasante simple, taiate pe jumatate si usor rumenite.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)