Briosa cu cirese si frisca vanilata

Un desert de vis – fructele acrisoare merg perfect, vizual si gustativ, cu dulceata si consistenta cremei de frisca si vanilie. Un preparat la minut, delicios si apetisant

4 portii
Timp de preparare: 15 min.
400 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 400 g cirese amare (congelate sau din dulceata) ori visine
  • 5 linguri zahar tos
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 4 briose sau felii de cozonac simplu

Mod de preparare:

  1. Preincalziti gratarul cuptorului. intr-un vas, puneti ciresele, adaugati zaharul tos si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, pana cand siropul se leaga.
  2. Intre timp, bateti frisca impreuna cu esenta de vanilie si cu zaharul pudra.
  3. Rumeniti briosele circa 2 minute, asezati frisca batuta si cirese deasupra. Turnati sirop peste desert si serviti-l cat este cald.

Sugestie Avantaje
Daca nu aveti briose, le puteti inlocui cu cornuri croasante simple, taiate pe jumatate si usor rumenite.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)