Branzeturile – un aliment consistent, fara de care dieta noastra zilnica e incompleta.

Le poti savura ca atare, cu paine proaspata sau prajita, dar si ca ingredient important in diverse preparate!

Branzeturi care dau cel mai bun gust mancarurilor

  • Svaiter (Emmental, Gruyere etc.), parmezan
    Acestea sunt sorturi maturate, fermentate, compacte. Fiind foarte consistente, se folosesc numai in cantitati mici (date pe razatoare) la: produse de patiserie si panificatie, omlete sau sufleuri. Adaugate in sosurile albe, le dau acestora un gust deosebit.

Se topesc cel mai bine…

  • Svaiterul, cascavalul (Rucar, Delia etc), casul
    Prin topire, aceste branzeturi de calitate devin cremoase, ideale pentru sandvisuri cu paine prajita, tartine, pizza.

Dau o crusta crocanta

  • Svaiter, parmezan
    Daca iti place o crusta foarte crocanta, alege intotdeauna parmezanul. Se foloseste numai dat pe razatoarea mica si presarat intr-un strat subtire.

Cu salate si supe

  • Telemea de oaie, cas, branzeturi cu mucegai (Brie etc.)
    Daca n-ai incercat inca, fa-o acum: pune bucatele mici pe crutoane si lasa-le la cuptor pana se topesc usor. Le poti servi, dupa preferinta, la salate si supe.

Atentie:

  • Branzeturile nu se fierb niciodata, nici macar la foc mic, pentru ca devin uleioase.
  • In sosuri, se adauga chiar in ultimul moment.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente