Branzeturi alese

Nimic nu e mai potrivit la sfarsitul unui pranz festiv decat o bucatica de branza buna. Noi iti aratam cum se serveste.

Cate selectezi
Principiul este ca branza sa completeze preparatele gatite. Pentru ca gustul branzei sa poata fi savurat, se incepe cu branzeturi mai usoare, ca tarie si aroma. Platoul trebuie echilibrat printr-o selectie de texturi, colorit si tipuri contrastante: cinci sau sase feluri de branzeturi sunt suficiente pentru a alcatui un platou asortat.

IMPORTANT!
CUM LE ALEGI

Gusta inainte de a cumpara si remarca aceste aspecte:

  • aspect – nu trebuie sa fie "transpirata", fisurata ori intarita peste masura;
  • miros – aroma curata si placuta, nu de acru sau de amoniac;
  • gust – trebuie sa fie placut.

CUM LE PASTREZI

Iata cum procedezi pentru ca branzeturile sa-si pastreze calitatile.

  • Pe cele tari, semitari si moi pastreaza-le in partea de jos a frigiderului (cea mai calda), impachetate etans, timp de cateva saptamani.
  • Poti congela branzeturi cu mucegai sau Cheddar maximum trei luni, dar ele isi vor schimba usor textura. Decongeleaza-le treptat la rece, peste noapte inainte de a le servi.
  • Pe cele proaspete (cum ar fi casul, ricotta, urda, branza de vaci), pastreaza-le nematurate, impachetate etans, in partea cea mai rece a frigiderului, timp de cel mult doua saptamani.
  • Nu aseza branzeturile langa alte alimente cu mirosuri puternice, pentru ca ele pot prelua repede alte arome.

CUM LE SERVESTI

  • Foloseste cate un cutit pentru fiecare fel de branza, ca sa nu a-mesteci aromele. Cel mai potrivit este un cutit bine ascutit, cu lama gaurita si cu varful in forma de furculita. Pentru branzeturile foarte moi foloseste cutitul scurt pentru unt, care va intinde pasta de branza pe paine.
  • Toate branzeturile se servesc la temperatura camerei; scoate platoul din frigider cu 1 ora inainte de servire si despacheteaza-le pana in momentul servirii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente