Branza la cuptor cu garnitura de ceapa rosie

8 portii
Timp de preparare: 30 min.
300 calorii, 20 g grasimi per portie
Prepara garnitura chutney cu o saptamana inainte, iar in ziua respectiva nu ramane decat sa incalzesti branza si sa prajesti feliile de paine.

Ingrediente:

pentru Garnitura de ceapa rosie (Chutney):

  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate julien
  • 2 ramurele de cimbru
  • 1 mar, curatat de coaja si dat pe razatoare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 3 linguri stafide
  • 2 linguri otet balsamic

pentru Servit:

  • 1 rotita de branza de 300 g (Brie, Camembert sau Penteleu)
  • 1 paine cu seminte, taiata felii
  • salata verde

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grdC. Intr-un vas, incingeti uleiul si topiti untul, iar apoi adaugati ceapa si cimbrul. Acoperiti vasul cu capac si tineti pe foc mic, timp de 20 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati marul, stafidele si otetul. Mariti treptat flacara si caliti neacoperit timp de 5 minute, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se caramelizeze. Dati deoparte.

2 – Intre timp, asezati branza intr-o tava de copt si dati-o la cuptor timp de 8-10 minute, pana se inmoaie. Prajiti painea. Taiati branza in opt segmente, luati cu lingura ceea ce este topit si puneti pe feliile de paine. Serviti cu salata verde si cu o lingura buna de garnitura cu ceapa.

Aceasta garnitura poate fi preparata cu o saptamana inainte si pastrata la frigider, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

VINUL POTRIVIT
Alegeti un vin alb, cum ar fi Sauvignon Blanc sau, daca preferati vinul rosu, puteti opta pentru Cabernet Sauvignon.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne