Braduti cu ghimbir

12 bucati
Timp de preparare: 35 min.
Timp de copt: 10-12 min.

Ingrediente:

  • 175 g zahar tos (de preferinta, brun)
  • 200 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 200 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 g faina, cernuta
  • 2 lingurite de scortisoara, nucsoara si ghimbir
  • glazura alba (pt. ornat)

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC.

Tapeteaza o tava cu hartie pergament. Fierbe un sirop din 200 g zahar si 50 ml apa timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc si adauga coaja rasa de portocala si lamaie.

2 Adauga untul si bicarbonatul, faina si mirodeniile si formeaza un aluat. Lasa sa se intareasca.

3 Intinde aluatul intr-o foaie de 3 mm si taie cu o forma de bradut. Cu o scobitoare decupeaza un orificiu in varf si asaza fursecurile pe tava, lasand spatii intre ele.

4 Da la cuptor 10-12 minute. Dupa ce se racesc, orneaza cu glazura pe margine, pune bilute argintii pe ramuri si agata in pom cu o paglica trecuta prin orificiul din varf.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)