Bloody Mary

Istoria acestui cocktail a inceput in 1920, cand Fernand Petiot, un barman de origine americana de la Harry’s New York Bar din Paris, a amestecat pentru prima data suc de rosii si votca, in parti egale.
Pe atunci nici nu se gandea ca aceasta bautura va ajunge sa fie cunoscuta in intreaga lume si a botezat-o, dupa ce s-a sfatuit cu prietenii, Bloody Mary, in cinstea unui club din Chicago numit Blood Club si a iubitei sale, Mary.
Cativa ani mai tarziu, cand Petiot s-a mutat la New York, a luat cu el si reteta cocktail-ului. Sefii Hotelului St. Regis, unde acesta si-a continuat cariera, au incercat sa schimbe numele bauturii in Red Snapper, dar si-au dat seama ca newyorkezii, oameni sofisticati, nu s-ar fi aratat prea impresionati.
Bautura era putin cam seaca pentru gustul lor, asa ca Petiot s-a gandit sa o "condimenteze" putin. El a adaugat piper negru, sos Worcestershire, lamaie si, pentru cei cu gusturi mai "aprinse", o doza generoasa de sos Tabasco.

Ingrediente:

  • votca si suc de rosii in parti egale
  • suc de lamaie
  • sos Worcestershire

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cocteiluri alcoolizate