Biscuiti-iepuras glasati cu ciocolata

Sunt mai buni decat cei din magazin, ba chiar si decat cei de la cofetarie!
20 bucati
Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:

  • 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru pudrat
  • planseta
  • 200 g ciocolata amaruie
  • bilute argintii comestibile

Mod de preparare:

1 – Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180grd.C. Freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Incorporeaza galbenusurile pe rand, adauga faina, praful de copt. Opreste robotul imediat ce ingredientele s-au combinat. Framanta aluatul pana devine neted. In film alimentar, da-l la rece 15 minute.

2 – Pudreaza planseta cu faina si intinde aluatul in foaie de l cm grosime. Cu o forma speciala (iepuras), decupeaza biscuitii si pune-i pe o placa de copt, tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor 12-13 minute. Asaza-i apoi pe un gratar metalic, pentru a se raci.

3 – Topeste ciocolata la bain-marie, intr-un vas mic, asezat deasupra unuia mai mare plin cu apa si aflat pe foc. Pune o foaie pergament sub gratarul cu biscuiti. Toarna putina ciocolata usor racita pe fiecare biscuit si netezeste cu un cutit-paleta. Recupereaza, pe hartia pergament, ciocolata care se prelinge. Pune o biluta pe fiecare biscuit, ca sa marchezi ochiul iepurasului.

Sfat: Poti sa inlocuiesti ciocolata amaruie cu ciocolata cu lapte. Daca nu ai la indemana bilute argintii, poti folosi drajeuri mici colorate.

Pofta buna!
Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)