Biscuiti cu crema si ciocolata

365 calorii/portie
Preparare: 25 min
Timp de coacere: 15 min

Ingrediente pentru 12 portii :

pentru aluat

  • 125g unt sau margarina, inmuiata
  • 150g zahar tos
  • 1 ou de marime mijlocie, batut
  • 210g faina obisnuita
  • 15g pudra de cacao

pentru umplutura

  • 50g unt inmuiat
  • 50g zahar pudra
  • citeva picaturi de esenta de menta si de portocale
  • 225g ciocolata cu lapte, topita
  • 50g ciocolata alba, topita

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4 sau 180°C. Tapetati doua tavi de copt cu hirtie pergament.

2 – Frecati untul sau margarina cu zaharul si incorporati treptat, batind, oul. Cerneti la un loc faina si cacaua. Adaugati-le, amestecind, in compozitia frecata.

3 – Daca aluatul este lipicios, raciti-l in frigider. Pudrati suprafata de lucru si sucitorul cu un amestec de faina si cacao. Intindeti aluatul pina obtineti o foaie cu grosime de 3 mm si taiati-o in dreptunghiuri cu laturile de 2,5 x 6,5 cm.

4 – Asezati-le in tavi de copt, lasind spatii intre ele, astfel incit aluatul sa poata sa creasca. Coaceti 15 min sau pina ce aluatul este tare la apasare. Raciti in tava 2 min, apoi mutati pe un gratar metalic, la racit.

5 – Frecati untul cu zaharul pudra, si impartiti in doua. Pentru o portie folositi esenta de portocale, iar pentru cealalta esenta de menta. Cu cele doua compozitii ungeti biscuitii ca pe sandvisuri. Topiti ciocolata cu lapte la bain-marie. Cufundati apoi biscuitii in ciocolata topita sau intindeti-o cu o pensula peste biscuiti. Lasati sa se intareasca.

6 – Puneti ciocolata alba topita intr-un cornet mic de spritat confectionat din hirtie pergament si stropiti peste biscuitii cu crema verde (de menta), pentru a-i deosebi de ceilalti. Lasati sa se intareasca. Pastrati intr-o cutie inchisa ermetic. Consumati in primele 3 zile.
Ii puteti servi fie cu glazura de ciocolata, fie umpluti cu crema de unt.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)