Biftec stir-fry

4 portii
Timp de gatit: 20 min.
417 calorii, 12 g grasimi, 3 g nesaturate

Ingrediente:

  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 300 g biftec, taiat fasii
  • 200 g mazare dulce in pastai (sau boabe de mazare verde)
  • 1 ardei iute (chilli), curatat de seminte si taiat fasii (pune-ti manusile de cauciuc!)
  • 150 g fasole pastai (alba sau verde)
  • 4 fire ceapa verde, tocate marunt
  • 250 g taietei cu ou
  • 2 linguri sos hoi-sin
  • 3 linguri sos de stridii
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 2 catei de usturoi, curatati de coaja

Mod de preparare:

1. Fierbe taieteii in apa cu sare pana cand se inmoaie; apoi scurge-i de apa. Intr-un bol mic, amesteca sosurile cu 100 ml apa rece si da deoparte.
2. Incinge o tigaie adanca (wok) la temperatura maxima si adauga uleiul; asteapta pana cand se infierbanta si adauga ghimbirul si usturoiul. Tine pe foc, amestecand incontinuu (metoda se numeste stir-fry) timp de 1 minut, pentru a parfuma uleiul, dar fara ca ghimbirul si usturoiul sa se arda. Apoi indeparteaza-le.
3. Adauga biftecul si amesteca incontinuu timp de 2 minute, pana ce carnea se rumeneste. Adauga mazarea si chilli; continua sa tii pe foc, amestecand incontinuu, alte 2-3 minute. Adauga taieteii fierti, fasolea si sosurile. Dupa aceea, tine pe foc, amestecand, inca 2 minute. Adauga ceapa verde, amesteca si serveste imediat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita