Biftec

4 portii
Timp de gatit: 10 min.
295 calorii, 15 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 4 biftecuri – circa 200 g fiecare
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • salata verde asortata si rosii rumenite, pentru servit

Mod de preparare:

Pune carnea pe o planseta din lemn si decupeaza excesul de grasime de pe margini. Presara cu sare si piper negru proaspat macinat. Apoi unge cu ulei suprafata bucatilor de carne.

Asaza gratarul din fonta pe flacara mare si lasa sa se incinga, pana cand fumega. Pune bucatile de carne cu partea unsa in jos si nu le misca cel putin 2 minute sau pana cand se rumenesc.

Intoarce biftecurile si tine-le pe foc 3 minute – vei obtine friptura in sange. Verifica daca sunt patrunse atat cat doresti apasand cu degetele. Daca iti place friptura mai patrunsa, intoarce-le din nou, dar asaza-le in alta directie, pentru ca liniile gratarului sa formeze un desen placut. Cand sunt gata, lasa-le sa stea 3 minute pe o planseta curata si uscata, apoi taie si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc