Bezele cu zmeură

Dubleaza cantitațile ca sa folosești jumatate pentru un pudding ușor de vară.

bezele-zmeura

• 8 porții • Gata în 2 ore și 20 min + plus timp de racire • 176 calorii per porție • 10 g grasimi

INGREDIENTE

■ 100 g zmeura

■ 1 lingurița oțet alb

■ 3 albușuri

■ 150 g zahar tos

■ Câteva picaturi de colorant alimentar roz – opțional

PENTRU UMPLUTURĂ

■ 200 ml frișca

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 1/100°C. Într-un bol pune zmeura și oțetul și marunțește pentru a obține un piure omogen.

2 Cu ajutorul telului electric bate albușurile spuma, pâna când își dubleaza volumul și formeaza vârfuri ascuțite. Cu telul în funcțiune adauga câte 1 lingura de zahar, pâna când încorporezi toata cantitatea și spuma devine lucioasa. Adauga piureul de fructe și combina. Adauga colorantul daca folosești.

3 Tapeteaza tava de copt cu hârtie și toarna cu cornetul cu ștuț în forma de stea 16 bezele. Da la cuptor 2 ore, pâna când se usuca și se desprind cu ușurința de hârtie. Lasa sa se raceasca minim 1 ora.

4 Pentru a servi bate frișca spuma și unge și lipește câte 2 bezele.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar