Bezea Melba cu piersici

bezea melba cu piersici

8 porții gata în o oră și 15 minute + timp de răcire, 374 calorii per porție,  24 g grăsimi, 36 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării bezelei

– 4 albușuri

– 220 g zahăr tos

– 1 linguriță amidon

– 1 linguriță oțet de vin alb

Pentru servit

– 200 g zmeură

– 2 piersici sau nectarine tăiate felii

– 4 linguri suc de mere

– 300 ml frișcă lichidă

– 2-3 linguri zahăr pudră

– 1-2 lingurițe esență de vanilie

– 50 g alune de pădure rumenite, tocate

Cum prepari bezeaua Melba cu piersici

1. Încinge cuptorul la semnul ½ / 130°C. Tapetează tava de copt cu hârtie pergament.

2. Într-un bol larg metalic bate albușurile spumă tare. Adaugă zahărul, câte o lingură odată și bate până când bezeaua devine lucioasă. Combină amidonul cu oțetul și încorporează în bezea.

3. Desenează un cerc de 20 cm pe hârtia de copt și toarnă bezeaua în mijloc. Întinde ca să faci un cuib mare. Dă la cuptor 1 oră și apoi lasă să se răcească complet.

4 Într-un bol pune fructele și stropește-le cu sucul de mere. Bate frișca spumă și îndulcește-o cu zahărul pudră și adaugă vanilia. Așază frișca în cuibul de bezea, pune deasupra fructele, presară alunele și stropește cu sucul de la fructe.

Ponturi pentru succes

✱ Ai grijă atunci când separi ouăle să nu fie nici o picătură de gălbenuș în albușuri, căci altfel nu vei obține spuma dorită.

✱ Folosește ouă aduse la temperatura camerei ca să ia volumul dorit.

✱ Adaugă câte 1 lingură de zahăr și amestecă până când acesta e complet dizolvat înainte de a adăuga următoarea lingură.

✱ Dacă îți place bezeaua moale în mijloc, atunci scoate tava din cuptor după timpul de coacere.

✱ Dacă preferi bezea crocantă atunci las-o să se răcească și să se usuce în cuptorul cu ușa deschisă, după timpul de coacere.

✱ Dorești o bezea moale-moale? Înlocuiește jumătate din cantitatea de zahăr cu zahăr brun – gustul va fi gen caramea.

 

Food editor: Constanța Penverne
Foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar