Bezea cu zmeură

bezea cu zmeura

12 porții gata într-o oră + timp de răcit 20 de minute, 184 calorii per porție, 6 g grăsimi, 28 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării bezelei cu zmeură

– 4 albușuri

– 225 g zahăr tos

– 1 linguriță amidon combinat cu 1 linguriță oțet

– 3 linguri zmeură congelată uscat, zdrobită

– 75 ml frișcă lichidă

– 250 ml cremă de ou – de cumpărat

– ½ linguriță esență de vanilie

– 300 g zmeură

– 25 g fistic, tocat

Cum prepari bezeaua cu zmeură

1 Încinge cuptorul la semnul 1/130°C. Tapetează cu hârtie de copt două tăvi de copt.

2 Bate albușurile spumă cu telul electric la viteză mică până când spuma începe să se formeze și apoi cu viteză maximă. Adaugă zahărul câte 1 lingură deodată, până când spuma devine lucioasă. Adaugă amidonul și zmeura congelată uscat.

3 Desenează pe hârtia de copt 3  dreptunghiuri de 25×10 cm. Umple cornetul cu spuma și toarnă cu ștuț plat segmente ca să umpli dreptunghiurile. Dă la cuptor 1 oră, apoi oprește flacăra și lasă tăvile în interior să se răcească și să se usuce.

4 Bate frișca spumă și combină cu crema de ou și vanilia. Unge cu jumătate din cantitate un dreptunghi de bezea, presară 1/3 din zmeură și puțin fistic. Repetă procedeul cu restul foilor de bezea și crema. Ornează cu mini bezele, zmeură și fistic.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar