Bezea cu zmeură

bezea cu zmeura

12 porții gata într-o oră + timp de răcit 20 de minute, 184 calorii per porție, 6 g grăsimi, 28 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării bezelei cu zmeură

– 4 albușuri

– 225 g zahăr tos

– 1 linguriță amidon combinat cu 1 linguriță oțet

– 3 linguri zmeură congelată uscat, zdrobită

– 75 ml frișcă lichidă

– 250 ml cremă de ou – de cumpărat

– ½ linguriță esență de vanilie

– 300 g zmeură

– 25 g fistic, tocat

Cum prepari bezeaua cu zmeură

1 Încinge cuptorul la semnul 1/130°C. Tapetează cu hârtie de copt două tăvi de copt.

2 Bate albușurile spumă cu telul electric la viteză mică până când spuma începe să se formeze și apoi cu viteză maximă. Adaugă zahărul câte 1 lingură deodată, până când spuma devine lucioasă. Adaugă amidonul și zmeura congelată uscat.

3 Desenează pe hârtia de copt 3  dreptunghiuri de 25×10 cm. Umple cornetul cu spuma și toarnă cu ștuț plat segmente ca să umpli dreptunghiurile. Dă la cuptor 1 oră, apoi oprește flacăra și lasă tăvile în interior să se răcească și să se usuce.

4 Bate frișca spumă și combină cu crema de ou și vanilia. Unge cu jumătate din cantitate un dreptunghi de bezea, presară 1/3 din zmeură și puțin fistic. Repetă procedeul cu restul foilor de bezea și crema. Ornează cu mini bezele, zmeură și fistic.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar