Batoane de casă cu nuci și curmale

Batoanele cu nuci și curmale (și alte fructe deshidratate) sunt foarte bune ca gustări, pentru că te umplu de energie, dar te și ajută să reziști până la ora mesei, fără să mănânci alte alimente mai puțin sănătoase. Nici nu trebuie să le coci!

batoane-nuci-curmale

foto batoane cu nuci și curmale via Shutterstock

* timp de preparare 20 de minute + timp de răcire.

INGREDIENTE

100 g curmale deshidratate (fără sâmburi)

20 g nuci tăiate grosier

20 g migdale crude

20 g alune de pădure crude

3 linguri semințe de susan

20 g semințe de dovleac crude

20 g semințe de floarea soarelui crude

10 g nuci caju crude

1 lingură zeamă de portocală

50 g miere

MOD DE PREPARARE

  1. Pasează curmalele până se face o pastă din ele, apoi adaugă la amestec toate semințele și nucile. Se va face o compoziție foarte lipicioasă, așa că poți amesteca în ea cu mâinile. Adaugă și zeama de portocală.
  2. Adaugă la amestec mierea și frământă compoziția.
  3. Tapetează o tavă cu folie de plastic (ca să desprinzi batoanele mai ușor) și întinde bine compoziția, apăsând ca s-o uniformizezi. Dă tava la frigider pentru cel puțin o oră.
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich