Baclava de fistic

Un desert care merita efortul pe care-l depui la pregatirea lui!

Timp de pregatire: 20 min.
Timp de copt: 45 min.
820 calorii, 41 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 g zahar tos
  • 1 baton de scortisoara
  • 400 g fistic, macinat
  • 50 g zahar brun (sau zahar tos)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 100 g unt, topit
  • 200 g foi de placinta
  • 2 linguri fistic – pentru presarat

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grd C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca.

2 – Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o foaie de placinta. Intindeti amestecul de fistic cu zahar si stropiti cu 2 linguri de sirop. Asezati deasupra restul foilor de placinta, procedand in mod asemanator si pastrati 1/3 din cantitatea de sirop.

3 – Dati la cuptor timp de 30 minute. Taiati baclavaua in patrate, turnati deasupra siropul si presarati fistic.
Serviti baclavaua calda, cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale