Arhitectura clasic-masculina

Din prima clipa in care clientul meu mi-a arata casa din Corbeanca, mi-am dat seama ca nu va fi o munca usoara. Si asta, dintr-o sumedenie de motive. In primul rand, casa era deja construita, mai mult, cu toate finisajele terminate. Materialele erau deja alese, baile erau terminate si, cel mai grav, sistemul de iluminat, care din punctul meu de vedere este extrem de important, era deja pus la punct.

Culoarea crem a peretilor a fost o alegere buna, la fel marmura ivoire si parchetul wenge, fiind culori calde si foarte potrivite. Ramanea insa provocarea de a coordona toate aspectele amenajarii, pentru a obtine rezultatul asteptat de client.

As vrea sa insist asupra increderii pe care acesta a avut-o in noi, de la inceput, mai ales ca in acel moment inca nu aveam fabrica noastra (Disenate) – deci, nu aveam pe deplin controlul asupra fa­bricatiei, asupra finisajelor si, mai ales, asupra termenelor de predare a pieselor de mobilier, iar asta pot spune ca a complicat suficient lucrurile. Din fericire, clientul nostru a fost extrem de intelegator din acest punct de vedere si pentru asta nu pot decat sa ii fiu recunoscator.

Ideea de baza era sa obtinem un ambient cald, foarte primitor, de aceea am decis sa folosim numai tonuri de pamant.

Imi place mult sa combin doua – maxim trei – tipuri de lemn la un proiect, iar aici mi-a fost clar de la inceput care vor fi acestea. In primul rand, am ales o esenta cu densitate si textura, cum este stejarul, care a beneficiat de doua finisaje diferite: unul natu­ral si altul mai intunecat. Stejarul ales ca lemn de baza a fost combinat cu accente de zebrano in salon si in dormitor.

Exista o piesa fundamentala aici, cea care contine televizorul, care rezolva intr-un mod minunat acest spatiu: peretele pe care initial ar fi trebuit sa fie televizorul este foarte ingust; mai mult, holul de la intrare era atat de mic incat devenea inutilizabil. De aceea, am creat o structura cu rafturi si fara perete in spate, obtinand o bariera vizuala fara sa inchidem insa spatiul; astfel, am echilibrat proportiile in casa: un hol adecvat, o bibilioteca si un loc special pentru televizor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni