Ardei umplut

ardei umplut

4 porții gata în 25 minute

Ingrediente necesare pentru prepararea ardeiului umplut

– 4 bucăți ardei gras roșu

– 1 ½ linguri ulei de măsline

– 350 g carne tocată de curcan

– 1 ceapă tocată

– ½ linguriță mentă și chimen măcinat

– ½ linguriță scorțișoară și coriandru măcinat

– 2 linguri piure de roșii

– 250 ml supă limpede de pui

– 250 g amestec de semințe

– 250 g brânză haloumi, tăiată felii

Cum prepari ardeiul umplut

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază ardeii curățați de cotor și semințe cu gura în jos pe tava de copt tapetată cu hârtie și unge-i cu ulei. Dă la cuptor 5 minute, apoi întoarce-i și dă din nou la cuptor 5 minute.

2 Prăjește ceapa și condimentele în ulei și apoi adaugă carnea în vas 5 minute.

3 Adaugă piureul de roșii și supa și lasă la fiert 10 minute. Adaugă semințele și potrivește gustul de sare și piper.

4 Umple ardeii cu compoziția și așază deasupra câte o felie de haloumi. Dă la cuptor 5 minute, până când brânza se topește. Servește cu salată verde.

Pont: În altă variantă poți înlocui carnea tocată de curcan cu pui şi orez. Ai grijă să fie bine pătruns cu sosul de roșii și supa.

 

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar