Aproape totul despre ciuperci

Pastravul de Fag
Are forma de palnie de culoare gri, gust fin si textura cauciucata – de aceea trebuie bine fierte.
 
Portobello
Sunt foarte intalnite in bucataria italiana, in special cu sosuri sau paste fainoase. Palariile sunt perfecte pentru marinat sau pentru a substitui carnea.
 
Oyster
Se gasesc in padure, langa trunchiul copacilor, dar cu si mai mult usurinta, in supermarketuri. Sunt de culoare albicioasa, in forma de evantai si poseda un miros delicat.
 

Shiitake
Este cultivata in lumea intreaga. In japoneza, "shiitake" inseamna "ciuperca de stejar" ceea ce sugereaza faptul ca poate fi gasita in salbaticie.

Aceasta ciuperca de culoare brun deschis se intalneste mai ales pe trunchiurile de copaci cazuti. Palaria are lamele neregulate si marginile rulate catre interior atunci cand sunt tinere si sunt acoperite cu un puf alb delicat.

Au carnea tare si un gust "carnos", de aceea parfumeaza placut sosurile si umpluturile.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente