Antricot de vită la cuptor

Poți servi direct din tava în care ai preparat antricotul de vită sau pe platou – tu alegi! Iată cum îl poți prepara în stil mexican:

antricot-mexican

  • 6 porții • Gata în 2-3 ore + timp de marinat * 351 calorii per porție • 16 g grasimi

INGREDIENTE

■ 1 kg antricot de vita sau mușchi de vita

■ 25 g boia iute

■ 3 linguri ulei de masline

■ 2 linguri sirop de agave sau de miere

■ 2 eșalote, tocate

■ 2 caței de usturoi, zdrobit

■ 2 lingurițe coriandru macinat

■ 2 lingurițe chimen macinat

■ 2 buc ardei iute, tocat

■ 400 g sos gros de roșii – pasat

■ 150 ml vin roșu

■ 1 lingura oțet de vin roșu

■ 500 ml supa limpede de vita

■ 1 lingurița zahar

■ 2 linguri oregano uscat

■ Zeama de la 1 portocala

■ Ceapa roșie, avocado și roșie pentru ornat și servit

MOD DE PREPARARE

1 Unge carnea cu siropul sau mierea și presara ardeiul iute. Lasa la rece 2 ore.

2 Într-un vas încinge 1 lingura ulei și rumenește carnea uniform, scoate din vas și lasa deoparte. Adauga în vas uleiul ramas și rumenește eșalotele, usturoiul, condimentele și ardeiul iute.

3 Pune din nou carnea în vas și ingredientele ramase și acopera vasul. Fierbe înabușit 2-4 ore la foc mic.

4 Scoate carnea din vas și scade sosul pâna devine siropos. Taie carnea și servește cu sos și legumele taiate.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala