Antricot de vita cu legume

pentru 5 portii
Timp de gatit: aprox. 2 ore si 30 min.

Ingrediente:

  • 750g antricot vita
  • 2-3 morcovi
  • 2 teline potrivite
  • 2-3 cepe
  • 250g (un sfert) varza alba
  • 100g rosii
  • 50g pasta de rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita otet
  • 2 foi dafin
  • 1 fir cimbru
  • 100ml ulei
  • 500g cartofi
  • 5 linguri smantana, pentru servit
  • sare, piper

Mod de preparare:

Transati antricotul si apoi bateti feliile, pentru a le intinde putin. Tavaliti feliile prin faina si prajiti in 50ml ulei, timp de 3 minute, la foc mare, pe ambele parti.
Scoateti feliile din tigaie si asezati-le intr-un vas impreuna cu doua foi de dafin, un praf de cimbru si un praf de sare si piper. Turnati apa cat sa le acopere si fierbeti acoperit timp de o ora si jumatate.

Adaugati jumatate din cantitatea de pasta de rosii si cateva picaturi de otet si continuati fierberea timp de 10 minute.

Spalati, curatati si taiati legumele julien (fasii subtiri) mai mare. Amestecati-le cu un praf de sare, piper, cateva picaturi de otet, 50ml ulei, rosiile taiate cuburi si puneti-le la fiert cu sosul de la antricoate. Fierbeti legumele timp de 30 minute. Adaugati patrunjelul proaspat, tocat.

Serviti antricoatele cu legumele asezate deasupra. Ornati cu cate o jumatate de rosie oparita si curatata de pielita, peste care turnati cate 1 lingura de smantana. Serviti cu cartofi fierti.

Reteta furnizata de restaurantul Burebista din Bucuresti. Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita