Amestec de legume rumenite, salata verde si haloumi

Dupa ce gusti din amestecul de legume si branza, iti va fi greu sa te opresti!

Timp de gatit: 30 min.; 529 calorii, 38 g grasimi per portie; Cost ingrediente: aprox. 28 lei

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 500 g haloumi (poti inlocui cu cas de oaie sau mozzarella), taiat felii groase
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • amestec de verdeturi si condimente cu sare (se gasesc in supermarketuri, ambalate in bor-canele ale caror capace au si rolul de rasnita; sau poti alcatui chiar tu amestecul preferat)
  • 2 vinete, taiate felii
  • 500 g rosii, taiate
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati felii groase
  • 2 ardei grasi rosii, taiati felii groase
  • 3 dovlecei, taiati felii groase
  • 2 cepe rosii, taiate sferturi
  • 100 g salata verde, pentru servit

Haloumi este un soi de branza originar din Cipru, preparat din lapte de oaie, nu prea sarat si care poate fi rumenit pe gratar, intrucat are un punct de topire foarte inalt.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Pune casul intr-un bol si presara coaja rasa de lamaie si piper negru proaspat macinat; stropeste cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei. Asaza ingredientele ramase intr-o tava de copt, cu exceptia rosiilor. Presara sare si piper si amesteca, pentru a se unge totul uniform. Da la cuptor 30 de minute; in ultimele 10 minute adauga rosiile.

2. Intre timp, incinge gratarul din fonta pana cand fumega si frige branza timp de 1 minut pe fiecare parte. Amesteca legumele rumenite cu salata, asaza branza deasupra si stropeste cu marinata ramasa de la branza.

Cu cardohidrati

Fierbe 300 g paste conform instructiunilor inscrise pe ambalaj si combina cu legumele. Asaza branza deasupra si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume