Altfel de spaghete bolognese

În special pentru cei care vor să consume mai puțini carbohidrați, poți înlocui pastele cu legume tăiate fâșii. Iată cum poți face spaghetele bolognese cu legume:

spaghete-bolognese

* 3-4 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

3 linguri ulei de masline

300 g carne de vita tocata

1 lingurița condiment pentru pui

1 ceapa roșie, tocata

1 cațel de usturoi, zdrobit

1 codița de țelina, tocata

1 buc ardei gras roșu, tocat

1 dovlecel, taiat cuburi

300 g roșii în suc din conserva

3 linguri pasta de roșii

1 lingura oțet balsamic

200 ml supa limpede de vita

Pentru ”spaghete”

1 cub de concentrat de supa

4 morcovi, taiați fâșii subțiri

4 dovlecei, taiați fâșii subțiri

MOD DE PREPARARE

1 Prajește carnea în uleiul de masline, asezoneaza cu piper negru proaspat macinat și apoi adauga condimentul pentru pui și continua sa ții pe foc 10 min.

2 Adauga ceapa și prajește 5 min, apoi adauga usturoiul, țelina, ardeiul și dovlecel și prajește câteva minute.

3 Adauga roșiile, pasta de roșii, oțetul balsamic și supa. Acopera cu capac și lasa sa fiarba 25 min la foc mic, pâna când carnea se patrunde.

4 Fierbe legumele pentru „spaghete” în apa cu cubul concentrat câteva minute. Scurge de lichid și servește cu sosul de carne.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar