Alimente sanatoase, de sezon

 

Varza rosie

Varza rosie

Macrou

Macrou

Ceapa

Ceapa

CUM
O ALEGI
Alege capatani tari, cu miros dulceag, cu frunze exterioare proaspe te, nu vestede. Pastreaza la frigider maxim o saptamana.

Alege pestele cu piele stralucitoare, tare, lucioasa (nu prea mic, asta inseamna ca a fost prins prea de mic).

 

O gasesti din belsug toata iarna pana primavara devreme. Pastreaz-o intr-un loc intunecat si rece.

MERGE
LA

Da-o pe razatoare si fa-o salata, cu morcovi rasi si/sau sfecla rosie.

Cel mai bun e gatit proaspat – fileuri prajite la tigaie, cu lamaie si cimbru, servite cu legume proaspete.

 

Foloseste-o la tarte cu branza, tocane cu legume, supe, sosuri pentru paste – e o leguma atat de versatila!

 

MERGE
SI CU

Adauga seminte de anason si scortisoara macinata, vin rosu dulce si coacaze rosii si serveste cu carne de miel, porc sau vanat.

Sosuri picante pe baza de rosii, paste cu legume si cuscus.

 

Caleste-o bine, la foc mic, pana incepe sa se caramelizeze, apoi adauga concentrat de supa de vita – pentru o supa de ceapa frantuzeasca.

 

 Text si foto: IPC Media/Essentials

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar