Al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale pentru producatorul Magiunului de prune Topoloveni

Bibiana Stanciulov, Proprietar al companiei SONIMPEX SERV COM a primit primul titlu de Furnizor al Casei Regale a Romaniei pentru Magiunul de prune Topoloveni in februarie 2010, la Palatul Elisabeta.

Ca urmare a inovarii permanente pe segmentul alimentelor functionale (benefice pentru sanatate) si diversificarii productiei din ultimul an, compania a primit pentru a doua oara acest titlu pentru intreaga sa gama de dulceturi fara zahar adaugat sau conservanti, realizate dupa o reteta speciala inregistrata la OSIM sub numele de “Topoloveana”.

In aceasta gama intra: Dulceata de capsuni, Dulceata de cirese negre, Dulceata de visine, Dulceata de afine ecologice, Dulceata de gutui, Dulceata de prune cu migdale dulci ecologice. De asemenea, titlul mai este acordat si pentru Zacusca de vinete ”Topoloveana”, fara conservanti si fara aditivi alimentari (E-uri).

Casa Regala ofera calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei ca semn de recunoastere si de apreciere a calitatii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoana sau de o companie comerciala. Astfel, acordarea Calitatii de Furnizor al Casei Regale a Romaniei implica un inalt standard al produselor si serviciilor, constanta, seriozitate si inalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor.

 Magiunului de prune TopoloveniDespre Dulceturile din fructe fara zahar adaugat si fara conservanti (sau alti aditivi alimentari) ”Topoloveana”:

In anul 2010, compania a scos pentru prima data pe piata si a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) sub marca ”Topoloveana” produse unice pe piata: dulceturile din fructe fara zahar adaugat si fara conservanti. Acestea au in comun tehnologia de productie: fructele sunt fierte la abur in cazane cu pereti dubli, la 68-70 grade Celsius, cu scopul de a pastra cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din continutul natural al fructelor.

Zaharul existent in retetele de dulceata cunoscute pe piata a fost inlocuit cu siropul natural de mere. In acest fel, dulceturile ”Topoloveana” sunt 100% naturale, fara adaos de zahar, E-uri sau agenti de conservare.

Despre Zacusca de vinete ”Topoloveana”, fara conservanti (sau alti aditivi alimentari):

Este un aliment traditional, care poate fi servit ca aperitiv sau ca garnitura pentru friptura.Zacusca de vinete ”Topoloveana” se prepara dupa o reteta traditionala din vinete si ardei care sunt coapte si apoi decojite. Legumele sunt amestecate cu ulei vegetal in cazane cu pereti dubli, impreuna cu ceapa si morcovii. Dupa ce legumele au fost omogenizate, se adauga sucul de rosii si condimentele naturale. La sfarsitul procesului de preparare, produsul este sterilizat.

Gustul legumelor este conservat prin metoda traditionala de prelucrare, care ofera acestui produs o savoare deosebita, completata de continutul bogat in fibre alimentare si minerale.

Despre Sonimpex Serv Com SRL

Compania SONIMPEX SERV COM este singura producatoare din Romania pe segmentul prelucrarii si conservarii fructelor, fara zahar adaugat si fara agenti de conservare.

Tehnologia de preparare folosita de Fabrica SONIMPEX SERV COM de la Topoloveni (in cazane cu pereti dubli, la abur, la o temperatura controlata de 68-70 de grade Celsius, timp de 8-12 ore) confera produselor
finite neperisabilitate, astfel ca nu au nevoie de conservanti sau aditivi pentru pastrare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si o gama de dulceturi fara zahar (capsuni, visine, cirese negre, afine ecologice, prune cu migdale dulci), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.

Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional.

Doua dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI): Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie.
Compania este detinatoare a certificatului ”cod NATO de agent economic”.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar