4 mâncăruri rapide şi gustoase

Legumele verzi sunt pline de vitamine şi minerale – savurează-le la fiecare masă!

1. Pizza cu spanac

pizza

Ingrediente pentru 4 porții • Gata în 15 minute!

■ 400 g frunze de spanac și ștevie

■ 4 bucăţi aluat precopt de pizza

■ 4 linguri pastă de roșii

■ 4 ouă

■ 120 g cașcaval răzuit

Opăreşte spanacul şi ştevia şi apoi trece sub jet de apă rece.

Scurge excesul de lichid. Unge blaturile cu pasta de roşii şi aşază. Deasupra ingredientele rămase. Dă la cuptorul preîncalzit 10 minute.

 2. Paste cu legume verzi

paste

 Ingrediente pentru 4 porții • Gata în 10 minute

■ 500 g amestec de legume verzi, cum ar fi praz, sparanghel,

ceapă verde

■ 150 g paste uscate

■ 2 linguri sos Pesto

■ 4 linguri parmezan răzuit

Fierbe legumele în apă cu sare, scurge lichidul şi păstrează-l deoparte, ţine-le la cald. Fierbe pastele, scurge de apă, combină cu pesto şi restul ingredientelor.

3. Spanac cu mazare şi anşoa

spanac

 • 4 porții • Gata în 10 minute

■ 500 g amestec de spanac și mazăre

■ 4 fileuri de anșoa, scurse de lichid

■ Un praf de chilli

■ 1 cățel de usturoi, zdrobit

■ Un cub de unt

■ 150 ml supă limpede de pui

Sotează toate ingredientele într-un vas mic, pe foc, până când se pătrund. Potriveşte gustul de sare şi serveşte.

4. Gratin cu brânza de capră

gratin

• 4 porții • Gata în 25 minute

■ 500 g spanac și ștevie

■ 2 căței de usturoi, tocat

■ 1 lingură ulei de măsline

■ 200 brânză de capră

■ 2 linguri smântână

Prajeşte spanacul şi ştevia în uleiul de măsline şi adaugă o lingură de apă. Aşază într-un vas şi toarnă deasupra smântâna. Presară brânza sfărâmată şi dă la cuptorul încins 20 minute.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare