3 reţete delicioase de sezon cu dovleac

dovleac

Află ce poţi face dintr-un simplu dovleac, şi anume, câteva reţete numai bune pentru perioada dinaintea Sărbătorilor.

Dovleacul este bogat în vitamine şi minerale, gustul şi culoarea sunt apetisante şi mai e şi plin de fibre. Cumpără dovleacul care e greu pentru dimensiunea lui. Alege-l pe cel mai mic pentru că e mai gustos şi mai cărnos.

PĂSTREAZĂ-l netăiat chiar şi câteva săptămâni la răcoare, iar după ce l-ai tăiat, acoperă-l şi păstrează-l în frigider.

GĂTEŞTE-l: fierbe-l curăţat de coajă de 20 minute, prepară-l şi serveşte-l ca piure combinat cu unt şi smântâna, ca garnitura.

Trei reţete cu dovleac

1. Ravioli cu dovleac şi salvie

 rv

O adevarată cină în stil italian pregatită rapid.

4 porţii • Gata în 20 minute

■ 30 g unt

■ 350 g pulpă de dovleac

■ 4 căţei de usturoi, tăiat felii subţiri

■ 15 frunze de salvie, tocate

■ 375 g ravioli cu urda şi spanac

■ 50 g parmezan răzuit fâşii

 1. Într-un vas larg, pe foc, topeşte untul şi adaugă dovleacul, usturoiul şi salvia. Fierbe înăbuşit 15 minute, până când dovleacul se înmoaie.

2. Între timp, fierbe ravioli conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge de lichid şi păstrează deoparte 2 linguri din apă de fiert pe care o adaugi dovleacului.

3. Combină pastele cu dovleacul, adăugând apa dacă este nevoie şi serveşte cu fâşii de parmezan.

Pont: Rumeneşte seminţele de dovleac aşezate în tava de copt, la cuptorul încins la temperatură minimă, şi serveşte-le ca gustare.

Vezi şi Prăjitura imposibila cu dovleac

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare