15 sfaturi pentru bucatarie

ou

1. Oua fierte… perfecte
Te intrebi de ce nu iti ies niciodata asa? Cand vrei sa fierbi oua, intotdeauna alege unele proaspete. Adauga otet in apa si amesteca bine. Nu uita: focul trebuie sa fie mic!

2.Cele mai bune combinatii… cu verdeata
Carne de vita: ierburi aromate precum foi de dafin, oregano, rozmarin;
Carne de miel: menta proaspata sau oregano si patrunjel;
Carne de porc: condimentele asiatice, cum ar fi coriandrul;
Carnea de pui: lamaie si patrunjel, rozmarin – cu moderatie.

ciocolata

3. Fulgi de ciocolata
Foloseste curatatorul de legume pentru a rade ciocolata: bucatelele rase se vor ondula singure; tot ce trebuie sa faci e sa le topesti putin.

4. Ce ma fac cu ciocolata?
Nu te ingrijora! Daca ciocolata a inceput sa se intareasca si nu mai are acel aspect cremos, incalzeste putin lapte, inainte de a o servi. Toarna laptele si amesteca usor. Vei vedea ca isi va recapata textura fina si va arata minunat.

picant

5. Prea picant?
Cand e vorba de un sos, solutia e sa adaugi putin iaurt sau lapte de nuca de cocos. Nu adauga prea mult, altfel sosul nu va mai avea savoarea pe care ti-o doreai initial.

6. Friptura de pui la cuptor, bine rumenita?
Inainte de a pune puiul la cuptor, unge-l cu ulei de masline, stoarce zeama de lamaie si presara condimentele. Temperatura ideala din cuptor ar fi de 200 grade Celsius, timp de o ora si 15 minute. Si…gata! Mai trebuie sa pui in tava un pahar de vin si vei obtine un sos delicios.

crevete

7. In stil retro…
Prepara cocktailuri din creveti in paharele mici. Adauga peste creveti sos dulce acrisor si bucati mici de paine prajita. Pentru desert: briose de ciocolata.

8. In stil clasic
Tarte cu branza de capra si rondele de ceapa. Caramelizeaza ceapa, adauga putin otet balsamic si cimbru. Serveste vin rosu, iar pentru desert, bezele umplute cu crema.

exotic

9. Exotic
Serveste supa de morcovi, usor picanta, cu lapte de nuca de cocos, chilli si coriandru – o reteta speciala care iti va salva seara; apoi, serveste serbet de capsuni cu felii proaspete de fructe, pe care le stropesti cu sirop de ghimbir. Delicios!

bezea

10. Bezeaua perfecta…
Pentru o bezea impecabila, foloseste oua putin mai vechi; asadar congeleaza albusurile de ou ramase si foloseste-le cand vrei sa faci o bezea.

cartofi prajiti

11. Cartofi prajiti… in stil frantuzesc?
Opareste cartofii timp de 5 minute si feliaza-i cat mai subtiri. Trece-i prin ou batut si stropeste-i cu ulei inainte de prajire; pune-i in cuptorul incins si tine-i pana devin aurii si crocanti.

12. Gata cu mirosul de pe maini…
Te-ai intrebat cum ar fi daca toti bucatarii ar gati fara manusi? Ei zilnic prepara mancaruri cu diverse condimente: usturoi, ceapa, coriandru, busuioc, rozmarin etc. Plus ca este mai igienic. In acest fel, mainile tale nu vor mai mirosi a mancare.

zdrobitor

13. Piure ca la carte
Cumpara un zdrobitor pentru piure de cartofi, de fructe si alte legume. E mai practic. Daca nu, cartofii trebuie sa fie cat mai uscati dupa ce i-ai fiert, inainte de a-i zdrobi.

Piure

14. Cel mai sanatos piure
Pentru ceva mai usor sau de regim, adauga la piure putina telina sau pastarnac si alege cartofi dulci.

15. Curatatul tavilor
Nu folosi apa fierbinte si lichid pentru curatat – doar curata cu un servet de hartie cat inca tava mai e calda.

Foto: IPC Media/Essentials, shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni