10 trucuri din bucătărie pe care orice gospodină trebuie să le știe

Fiecare gospodină are trucurile ei când vine vorba de bucătărie, însă nu este niciodată rău să înveți altele noi. Iată ce am pregătit pentru voi:

trucuri-gospodina

foto gospodină via Shutterstock

Legumele și verdețurile rezistă mai mult timp

Inamicul legumelor ținute la frigider este umezeala, care ajută și grăbește formarea mucegaiului. Nu le lăsa în pungi de plastic atunci când le pui la frigider, ci așază-le organiza, îmbrăcate în șervete de bucătărie. Șervetele de bucătărie vor atrage umezeala, iar legumele tale vor rămâne bune mai mult timp.

Scoate cojile de ouă cu alte coji de ouă

Sigur ți s-a mai întâmplat și ție să spargi un ou pentru omletă și să cadă o bucățică de coajă chiar în el. E greu să o scoți cu degetele, dar dacă folosești coaja de ou o vei scoate mult mai ușor.

Un pic de acid în mâncare?

Știi ce poate îmbogăți gustul mâncării tale? Zeama de lămâie! Este foarte bună, e naturală, nu îi simți gustul, iar rezultatul este delicios. Pune în legume, în fripturi și chiar în ciorbe și supe.

Cum tai carnea mai ușor

Poți tăia carnea mult mai ușor dacă o bagi la congelator pentur 10-15 minute înainte. Oricât de ascuțit ar fi cuțitul tău, vei observa diferența când carnea este doar un pic mai tare și nu mai alunecă în toate direcțiile când o feliezi.

Gustă chiftelele înainte

Nu îți zic să mănânci carne crudă – în niciun caz nu este o idee bună – însă înainte să dai formă chiftelelor, micilor, cârnaților sau sărmăluțelor, coace rapid o linguriță de amestec ca să vezi dacă ai pus cantitatea de condimente necesară.

Paste fierte în doar 2 minute

Fiecare tip de paste au un anumit timp de fierbere, dar dacă te grăbești cu adevărat, poți face o cină delicioasă în mai puțin de 10 minute! Lasă pastele peste noapte în apă, iar când le vei fierbe nu vei avea nevoie de mai mult de 2 minute!

Cum păstrezi conopida albă

Ai văzut că atunci când gătești conopida, se închide la culoare. Dacă vrei să nu se mai întâmple acest lucru, atunci adaugă un pic de lapte în apa în care gătești conopida.

Congelează în caserole plate, puțin adânci

Pe lângă faptul că ai mai mult spațiu dacă ții mâncarea în caserole mai mari, dar plate și doar puțin adânci, și mâncarea va îngheța și se va dezgheța mai repede. Și e mai bine ca mâncarea să îngețe mai repede, pentru că dacă durează mai mult timp procesul, se distrug mai mulți nutrienți.

Cum faci oalele să strălucească

Orice gospodină ar trebui să se mândrească cu instrumentele sale de bucătărie. Ca să le cureți mai bine pe cele metalice, adaugă în lichidul de vase câteva picături de oțet. Pe lângă faptul că le degresează mai bine, le și face să strălucească.

Ca să nu se mai lipească orezul

Atunci când vrei să faci orezul să rămână pufos și boabele să nu se lipească între ele, adaugă o lingură de oțet la apa în care îl fierbi. Așa nu va mai deveni lipicios.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse