10 sfaturi alimentare de respectat!

1. Păstrează mâncarea corespunzator, ca să n-o arunci.

Păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp reglând frigiderul la o temperatura sub 5°C.

2. Pâinea se usuca de obicei şi nu apuci să o mănânci?

Stropeşte-o cu puţină apă rece, apoi încalzeşte-o în cuptor. Asta, doar dacă nu cumva a mucegait deja.

3. Nu ţine pâinea în frigider: se învecheşte mai repede.

N-o ţine în punga de plastic: poate mucegai. Dacă ai prea multă pâine, foloseşte o parte pentru crutoane.

Ca să verifici prin miros produsele din carne preambalată, trebuie sa le ţii mai întâi timp de 30 de minute desfacute din ambalaj, la temperatura camerei

5. Ai fiert prea multe spaghetti?

Ce e în plus se poate pastra într-un container de plastic închis etans timp de doua zile în frigider, sau, mai mult timp, în congelator.

6. Mâncarea congelată trebuie consumată în termen de trei luni.

După decongelare, nu trebuie păstrată mai mult de 24 de ore.

7. Înainte de a pune la congelat carnea sau peştele proaspat, porţioneaz-o astfel încât să nu trebuiască să decongelezi mai mult decât ai nevoie pentru a prepara o dată

8. Nu risca să consumi ouale cu termen depăşit, sau al căror gălbenuş se împrăştie. Ouăle alterate sunt printre cele mai toxice alimente.

9. Când cumperi alimente congelate, fă în aşa fel încât să ajungi cu ele acasă şi să le pui în congelator înainte ca ele să se dezgheţe.

Recongelarea nu e recomandată.

10. Verifică-ţi congelatorul o dată la trei luni: s-ar putea sa uiţi ce ai mai în spate.

Scoate la consum ceea ce ai pus acolo de la ultima verificare

Important! Fii atent la produsele cu termen de garanţie limitat:

✗ Peşte şi fructe de mare;

✗ Preparate din carne;

✗ Brânzeturi moi;

✗ Deserturi pe bază de lactate;

✗ Mâncăruri şi salate gata preparate, chiar dacă ţi se pare că arată cum trebuie.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar